неділя, 15 листопада 2015 р.

Сьогодні мій пост про сучасні досягнення українських авіаконструкторів.



У неділю не хочеться говорити про політику та повсякденні проблеми. Сьогодні мій пост про сучасні досягнення українських авіаконструкторів. На сьогоднішній день, коли економіка обезкровлена воєнними діями на Сході країни, вітчизняні інженери гідно представляють нашу країну на світовому ринку та складають реальну конкуренцію провідним КБ.

На аерокосмічному салоні Dubai Air Show-2015 Україна презентувала нові Ан-178 та Ан-132.

Ан -178, збудований як заміна відомого ветерана Ан-12, може ефективно експлуатуватися в умовах Близького Сходу та Африки. За оцінками фахівців, потреба світового ринку складає близько 300 таких літаків.

Багатоцільовий транспортний літак нового покоління Ан-132 буде вироблятися в співпраці з партнерами з Королівства Саудівської Аравії за участю провідних авіаційних світових компаній. У майбутньому Саудівська Аравія планує збудувати на своїй території завод з виробництва цих лайнерів.

Сьогодні реальність диктує свої умови, тому український авіапром активно шукає нові ринки збуту в Африці, на Близькому Сході і на Заході. В планах у вітчизняних конструкторів – переорієнтація виробництва та заміна російських комплектуючих українськими аналогами. Я вважаю таку стратегію не лише проявом справжнього патріотизму, але й реальним кроком до стабільної та незалежної економіки.




Немає коментарів:

Дописати коментар