вівторок, 24 листопада 2015 р.

Німці вибачилися за маркування ізраїльських товарів


Доброго дня!

Історія з маркуванням ізраїльських товарів в Європі триває. Все більше людей усвідомлюють абсурдність подібних заходів, вважаючи їх надуманими і такими, що суперечать здоровому глузду.

Слідом за окремими політиками Єврозони, про це неоднозначне нововведення висловлюються і самі бізнесмени, яким і запропонували нові умови роботи. Так представники найбільшої в Європі німецької мережі торгових центрів КаDeWe повідомили, що в повному обсязі повертають на прилавки товари, вироблені за «зеленою лінією» в Ізраїлі. При цьому маркувати ізраїльські товари вони не мають наміру.

Раніше всі товари, вироблені в Ізраїлі, були зібрані з полиць торгових центрів, для перевірки та маркування. Німеччина маркує єврейські товари - досить сумна аналогія.

Тепер же, керівництво торгового центру принесло вибачення перед ізраїльськими виробниками «за непорозуміння». Крім того, адміністрація торговельній мережі підкреслила, що КаDeWe заперечує дискримінацію та нетерпимість у будь-якій формі.

Мені хочеться вірити, що рано чи пізно політики усвідомлять те, що світ не може ділитися на ізраїльтян, німців, французів чи американців, кращих і гірших. Поки пересічні громадяни бачать на полицях звичні товари з позначками, і їх це здатне дивувати - ми будемо жити в мирі та дружбі. Будь-яка ксенофобія не може бути виправдана хорошими намірами, політичними преференціями. Її причина - тільки в страху і нерозумінні.

Немає коментарів:

Дописати коментар