вівторок, 3 листопада 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. МЗС Ізраїлю розгляне можливість збільшення бюджету на гуманітарні програми для України.

2 листопада в рамках робочого візиту до Ізраїлю Почесний консул Ізраїлю в Західній Україні Олег Вишняков зустрівся із заступником міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі.

Під час розмови Олег Вишняков та Ципі Хотовелі обговорили важливість та перспективність співробітництва України та Ізраїлю.

«Я завжди говорю, що Україна – це хороший товариш Ізраїлю. Наші народи дуже близькі і події, які зараз переживають українці та ізраїльтяни – дуже схожі. Необхідно допомагати та підтримувати один одного» - підкреслив в ході діалогу Почесний консул. – Дуже важливо, щоб ізраїльтяни розуміли, що кожний інвестований в Україну долар – це аванс до сприятливого інвестиційного клімату та взаємовигідного співробітництва».

Олег Вишняков розповів про ті програми, які вже реалізовані за підтримки Почесного консульства Ізраїлю в Західному регіоні України: прямий авіарейс МАУ Львів – Тель-Авів - Львів, програма співробітництва з найкращими ізраїльськими психологами та реабілітологами, які безкоштовно навчають українських колег, як працювати з постраждалими в зоні бойових дій. Окрема увага була приділена реабілітації та лікуванню українських військових в госпіталях Ізраїлю, а також відпочинку українських дітей, що постраждали від АТО, в ізраїльських пансіонатах.

Олег Вишняков підкреслив важливість підтримки таких ініціатив та допомоги в реалізації подібних проектів. Пані Хотовелі пообіцяла знайти можливість виділити бюджет на розширення гуманітарних програм для України.

Також Почесний консул та заступник міністра закордонних справ обговорили перспективи та можливості співробітництва України та Ізраїлю в сільськогосподарській сфері, в області IT та туризму, торкнулися питання створення ЗВТ між двома країнами.

Під час бесіди заступник міністра Ципі Хотовелі поцікавилася становищем євреїв в Україні та питанням антисемітизму.

Олег Вишняков завірив заступника міністра закордонних справ в тому, що Україна – земля, де проживають толерантні та політкультурні люди, вкрай доброзичливо налаштовані до будь-яких націй та народів. «Я запрошую Вас відвідати Західну Україну та впевнитися, що Львів – одне з найперспективніших, красивих, стабільних та благоустроєних міст, - сказав Олег Вишняков. – Коли приїжджаєш до Львова, відчуття, що ти знаходишся у Європі -  затишні кав’ярні, тихі  вулички, аромат кави та шоколаду. Доброзичлива та гостинна атмосфера».

Немає коментарів:

Дописати коментар