субота, 21 листопада 2015 р.

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи


Події 21 листопада стали доленосними для України. Саме тоді, два роки тому, ми обрали своє майбутнє.

Українці завжди були волелюбним народом. Протягом століть ми неодноразово змушені були відстоювати право на власне існування. Наслідком цієї боротьби стало формування української нації, самоідентичності, почуття власної гідності. За роки існування Незалежної України, дві революції стали своєрідним іспитом, в якому українці знову відстоювали свою свободу.

Дуже символічно, що саме студенти стали тією силою, яка і змогла змінити хід української історії. Два роки тому на Майдан Незалежності в Києві із мирним протестом вийшла молодь, щоб заявити всьому світові, що Україна обирає європейський шлях розвитку. Молоді люди, ровесники самої держави вирішили, що саме вони можуть і зобов'язані спрямовувати Україну. І це правильно - хто, як не молодь, визначає майбутнє держави? Адже їм, нашим дітям, жити в ній у майбутньому. Тоді, 21 листопада 2013, вони зробили свій вибір.

Сьогодні ми також згадуємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за вільне, справедливе, цивілізоване майбутнє нашої Батьківщини. Тисячі патріотів пожертвували собою за право своєї країни самостійно вирішувати свою долю. Чи не марною була їхня жертва? Історія розсудить.

У нинішньому році заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи, пройдуть під гаслом «Вільні створюють майбутнє!». 21 листопада, згідно з указом Президента Петра Порошенка, у всіх містах України пройдуть урочистості та меморіальні заходи за участі офіційних осіб, громадських діячів, а також учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 роках, сімей Героїв Небесної сотні, учасників АТО, волонтерів і духовенства.

Безсумнівно, всі ми повинні пам'ятати, якою ціною отримали нашу Незалежність, зобов'язані вшанувати всіх тих, хто боровся за наше з вами майбутнє, часом ціною власного життя. Всі вони, як і ми, хотіли жити у мирній, вільній і процвітаючій Україні. Сьогодні саме від нас залежить, якою дорогою піти далі.

Немає коментарів:

Дописати коментар