середа, 11 листопада 2015 р.

Українських програмістів запрошують на роботу до Ізраїлю


Друзі, вчора я писав про значний досвід Ізраїлю у сфері кібербезпеки. Україна має гарний приклад для наслідування – ізраїльські фахівці готові ділитися своїми знаннями з українськими колегами. Про співробітництво між Україною та Ізраїлем у сфері IT- технологій, сільського господарства, медицини, науки та культури сказано багато слів. Сьогодні хочу розповісти про черговий метод взаємодії між нашими країнами.

Як ви знаєте, Ізраїль є одним із світових лідерів у сфері інформаційних технологій. Проте, на фоні постійно зростаючого попиту на ринку ІТ, ізраїльським компаніям не вистачає співробітників для того, щоб забезпечити такий об’єм роботи. Нагадаю, що населення Ізраїлю складає лише близько 8,5 мільйонів людей, а попит на програмістів зростає в середньому на 12-15% щоквартально.

За словами засновника ізраїльської компанії SimilarWeb Ора Офера, на даний момент Ізраїлю не вистачає близько 10 тисяч програмістів. Ось чому компанії шукають нових співробітників та відкривають офіси в Україні.

На мій погляд, такий спосіб співробітництва взаємовигідний: українські програмісти отримують престижну роботу в міжнародних компаніях, розширюють свій досвід, а ізраїльські фірми знаходять фахівців високого рівня.

В сучасному світі, де глобалізація набирає обертів, помалу стираються кордони між країнами, люди стають ближчими один до одного, навіть знаходячись на відстані. Сьогодні можна проживати на одному континенті та успішно працювати на іншому, навіть не виходячи зі свого будинку. Для молодих українців відкривається безліч можливостей для того, щоб себе проявити.

Дуже сподіваюся, що подібна взаємодія між Україною та Ізраїлем буде успішно продовжена і в подальшому, тим більше, що наші країни відкриті для співробітництва з усіма!

Немає коментарів:

Дописати коментар