понеділок, 23 листопада 2015 р.

Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»


Друзі!

Сьогодні готовий поділитися з вами радісною новиною: 19 листопада Україна підписала Угоду з Європейською комісією про участь нашої країни в програмі ЄС «Креативна Європа». Програма є однією з найбільших проектів Європейської Комісії в культурно-гуманітарному напрямку.

Програма «Креативна Європа» розрахована на 2014-2020 рр.. Вона представляє великі фінансові можливості для розвитку культурного та креативного секторів у країнах-членах ЄС та країнах-учасницях «Східного партнерства». Орієнтовний обсяг фінансування – 1,46 млрд. євро.

Обличчя країни у світі «роблять» не тільки політики, але й люди культури. Пісня, поезія чи музика переживуть своїх авторів у віках, ставши містком між поколіннями і народами. Це добре видно на історичному прикладі як українського, так й ізраїльського народів, які зберегли свою ідентичність, відродилися як нації саме завдяки збереженим культурним традиціям.

Почесне Консульство Ізраїлю активно підтримує починання єврейських культурних організацій на території України. За підтримки Консульства працює Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар'є», молодіжні клуби, проходять концерти. Я вважаю, що сьогодні як ніколи важливо підтримувати молодіжні проекти. В умовах військової агресії культура може стати тим громовідводом, який дозволить висловити свої емоції про накипіле.

Україна завжди була багата талантами: у нашій традиції - відкритість світу, гуманізм і відсутність будь-якої ксенофобії. Сьогодні, коли Україна змушена захищати свої кордони, питання культурних цінностей вийшло на передній план. Через культурні цінності ми усвідомлюємо себе як єдину націю. Думаю, ви погодитеся, що сам імідж країни багато в чому залежить від використання культурного потенціалу.

Впевнений, співпраця в рамках «Креативної Європи» дозволить показати себе на європейській арені і перейняти традиції європейських народів. Сподіваюся тільки, що українська культура не стане черговий раз заручницею бюрократів або корупціонерів. Україна поділяє європейські цінності. Тепер прийшла черга знайомити Європу ближче з українськими традиціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар