пʼятниця, 6 листопада 2015 р.

Олег Вишняков - Україна і Ізраїль. В Єрусалимі групою дизайнерів були встановлені ліхтарі схожі на гігантські 9-ти метрові квіти.

Доброго дня!

Думаю, кожний із вас погодиться з тим, що сьогодні всім нам потрібно більше позитивних емоцій, позитивних відкриттів. У сучасному світі людина більше переймається чужими проблемами – роботою, політикою, економікою. Всі ми постійно кудись біжимо, поспішаємо встигнути все на світі.

Круговерть  щоденних турбот не залишає нам місця для простих людських радостей. Адже варто лише зупинитися, щоб побачити, який прекрасний світ навколо нас! На вулицях наших міст постійно з’являються нові  творіння сучасних художників. Сьогодні всі ми стаємо глядачами, просто виходячи з дому, варто лише підняти голову.

Сучасне мистецтво давно вийшло за рамки звичних нам форм. Воно стало частиною міського пейзажу, входить в наше життя за допомогою звичайних речей.

Так в Єрусалимі групою дизайнерів були встановлені ліхтарі схожі на гігантські 9-ти метрові квіти: вони розкриваються, якщо під ними проходить людина чи проїжджає транспорт.

Автори проекту говорять, що вони створили свої «магічні квіти»  не просто для того, щоб прикрасити місто, але й для того, щоб нагадати людям, що в світі завжди є місце для дива та фантазії.

В Києві давно полюбилися Пейзажна алея, скульптура «Їжачок в тумані», Дерево бажань. Наразі група молодих художників створює на стінах столичних багатоповерхівок  мурали – гігантські картини з зображеннями фантастичних істот чи історичних особистостей. Думки щодо них розділилися, проте вони точно нікого не можуть залишити байдужими.

Впевнений, що звичайній людині в нашому тривожному світі просто необхідно більше радості, оптимізму та хороших емоцій. Пропоную вам оцінити роботу ізраїльських художників, помилуватися їх дивовижним творінням.

Друзі, а чи є у вашому місті street art, який дійсно прикрасив вулиці? Пропоную ділитися зображеннями з усіма.

Немає коментарів:

Дописати коментар