понеділок, 20 лютого 2017 р.

Друзі!



Сьогодні один з найбільш трагічних днів у сучасній історії України - День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня криваве цунамі захлеснуло Революцію Гідності, забравши життя найвідданіших синів своє Батьківщини, що боролися за правду, незалежність та суверенність та проти узурпації влади.

Саме 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Цього дня у серці Києва відбулося прощання із загиблими активістами, яких тоді й нарекли «Небесною Сотнею». «Пливе кача по Тисині» - пісня-реквієм, що прямо асоціюється з цим страшним прощанням, із смертями, які й досі неможливо пробачити та пережити. Уперше вона пролунала на похороні білоруса Михайла Жизневського, одного з перших загиблих протестувальників. Він дуже любив цю пісню, тому друзі провели його в останню путь саме нею. Через глибокий сенс та емоційний вир композиція стала народним реквіємом для усіх загиблих на Євромайдані і на Донбасі.

Друзі! Ці люди, віддавши своє життя, дали шанс українцям змінити своє майбутнє, бути вільними та боротися за своє. На знак шани ми маємо не лише пам’ятати полеглих героїв, а продовжувати їхню справу і разом обирати шлях своєї країни, не миритися із свавіллям та контролювати усі процеси. Велика держава починається з кожної окремої людини. Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар