субота, 18 лютого 2017 р.

Друзі!



Три роки тому розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. Зранку, 18 лютого, люди організували ходу до Верховної Ради, щоб закликати депутатів прийняти дієві рішення, які могли б вирішити кризову ситуацію, яка склалася в країні. Цю ходу назвали «Мирним наступом». Головною вимогою було обмеження повноважень президента України через внесення змін до Конституції. Акцію жорстоко розігнали, з використанням вогнепальної зброї. Двадцять три людини з Небесної сотні нині вважаються загиблими саме 18 лютого 2014 року.

Аби вшанувати пам’ять тих, хто загинув у страшні дні з 18 по 20 відсьогодні у Києві відбудеться «Триденна пелюсткова хода». У суботу та неділю вона розпочнеться о 16 годині біля стели на Майдані, у понеділок – о 19. Люди йтимуть різними маршрутами, посипаючи місця, де вбивали українців, пелюстками квітів.

Також саме у ці хвилини відбувається ранкова хода пам’яті з Грушевського на Інститутську. Опісля в «Українському домі» можна подивитися фотовиставку «У фокусі подій. Людський фактор».

У неділю, 19 лютого, о 10 ранку на Алеї Героїв Небесної сотні люди зберуться на панахиду. О 17 годині запалять лампадки. А в тому самому Українському домі зіграють виставу «Ми, Майдан», засновану на спогадах реальних учасників Революції Гідності.

Друзі, цей біль не можливо забути. На жаль, повернути тих відважних людей, що загинули за світле майбутнє України – неможливо. Та ми маємо пам’ятати їх. Не обов’язково долучатися до якихось заходів. Варто шанувати та цінувати їхній вчинок. Вічна пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар