пʼятниця, 1 липня 2016 р.

Декілька років тому життя простого українця змінилося назавжди: в нашу реальність прийшли війна, зрада і щоденна боротьба.


Українці проявили себе більш ніж гідно, на захист своєї землі встали тисячі добровольців і призовників.

Але є серед них особлива категорія захисників, які незвично виглядають з автоматами на передовій: в рядах української армії проходять службу і працюють майже 50 тисяч жінок. Якщо спочатку українки були волонтерами і медиками, то на сьогоднішній день більше 1,5 тисячі українок отримали статус учасника бойових дій. Тепер Генштаб ЗСУ дозволив жінкам ставати снайперами, а також стрілками і механіками бойових машин. Важкі часи вимагають нестандартних рішень.

В ізраїльській армії жінки служать вже багато десятиліть. Кожен п'ятий солдат в Ізраїлі - жінка. Дівчина в формі і з автоматом - це цілком звична картина для Ізраїлю. Якщо спочатку жінок об'єднували в окремі підрозділи, то тепер вони служать поряд з чоловіками. Більш того, дуже часто вони є прикладом для чоловіків. В Ізраїлі вважають, що жінки в складі армії не відволікають солдатів, а навпаки - є стимулом для них. Жінки служать у всіх частинах армії Ізраїлю. Служба в армії для ізраїльтянок починається з 17 років і триває майже 2 роки. В Ізраїлі ніхто вже давно не сприймає жінок-військовослужбовців як щось особливе. Та й для самих жінок служба в армії не є чимось незвичайним: швидше, це спосіб освоїти ще одну спеціальність.

Сьогодні жінки в Ізраїлі літають на винищувачах, беруть участь в розвідці, управляють танками, командують піхотою і морськими силами. 26% офіцерів ізраїльської армії - жінки, для них відкриті практично всі бойові спеціальності.

Звичайно, майже у кожного жінка асоціюється з домашнім вогнищем і материнством. Але реальність така, що сьогодні жінки стають на захист своєї землі поряд з чоловіками, черговий раз доводячи, що їм під силу будь-яка робота.

Немає коментарів:

Дописати коментар