понеділок, 18 липня 2016 р.

В Україні знову показують ізраїльське кіно і фільми про євреїв. 15 липня в сонячній Одесі розпочався VII Одеський Міжнародний кінофестиваль.


Вже традиційно, крім основної програми, особливе місце в роботі кінофоруму займе єврейська тематика. Ну яка ж Одеса без євреїв! На фестивалі будуть показані не тільки фільми про євреїв, а й картини ізраїльських кінематографістів.

Так в Національному конкурсі за перше місце змагається картина Олени Дем'яненко «Моя бабуся Фанні Каплан». Сюжетом для фільму автор вибрала романтичну і водночас трагічну історію любовних відносин між Фанні Каплан і Дмитром Ульяновим - братом «вождя світового пролетаріату».

Ізраїльські режисери Роніт і Шломі Елькабетц привезли картину «Гет, суд Вівіан Амсалем», що розповідає про захист власної гідності простої жінки, яка 5 років намагається розлучитися з чоловіком. Фільм представлений в розділі «Спеціальні покази». У цій же рубриці буде показана стрічка режисера Девіда Новака «У пошуках Бабеля»: через 75 років після страти культового радянського письменника, онук Ісаака Бабеля - Андрій Малаєв-Бабель - намагається розібратися у власній і творчій історії свого знаменитого діда. Картина «Гора» ізраїльського режисера Яель Кайям, розповідає про побожну жительцю Єрусалиму, що живе з сім'єю в будинку поруч з єврейським цвинтарем на Оливковій горі в Єрусалимі; гора - місце, де вона намагається рятуватися від рутини і, в той же час, відшукати саму себе.

Про сучасні відносини між арабською та ізраїльською молоддю розповість фільм «Перехрестя 48». Автор картини - Уді Алон, ізраїльсько-американський режисер, його картина представлена ​​в розділі «Фестиваль фестивалів». Фільм показує реальне життя і постійне протистояння, в якому щодня перебувають сотні тисяч молодих людей в Ізраїлі.

Також в Одесі покажуть історію Неллі Ленц - жертви Голокосту, якій вдалося вижити в концтаборі. Режисер фільму «Фенікс» - німецький кінематографіст, лідер Берлінської кіношколи Крістіан Петцольд; на фестивалі представлена ​​ретроспектива його фільмів.

Крім того, в журі Одеського фестивалю буде Єва Нейман, «Пісня пісень» якої вже увійшла до золотої колекції українського кінематографа. Національну конкурсну програму буде судити ізраїльська актриса Шані Кляйн.

VII Одеський Міжнародний кінофестиваль триватиме до 23 липня.

Немає коментарів:

Дописати коментар