пʼятниця, 22 липня 2016 р.

Сьогодні всі українські ЗМІ напишуть про одне: в мережу потрапили фотографії української оборонної «стіни» разом зі «ровом та насипом».


Грандіозний проект, як і багато іншого в руках спритних ділків, перетворився на пшик; замість фортифікаційної споруди можна побачити яму, рів і зелений парканчик вартістю 4 мільярди доларів. Куди пішли виділені гроші, зрозуміло без слів. Розібратися в цьому тепер слід прокуратурі.

Для порівняння хочу показати вам ще одну фотографію - з Ізраїлю. Вчора ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху разом з міністром оборони, міністром внутрішньої безпеки, головою комісії Кнесету з оборони і начальником Генштабу проінспектував один з районів розділового паркану: це споруда, що розділяє Ізраїль та Західний берег Йордану. Перший відрізок побудували ще в 1994 році, а основну частину - на початку 2000-х. На будівництво також виділяються мільярди, але результат інший: під час чергового загострення в 2004 році тільки за півроку в районі без паркану терористи вбили 19 осіб, 102 поранили. У районі з парканом - жодного загиблого.

Можна довго розповідати про те, як Україні корисно вчитися у Ізраїлю, наводити різні приклади. А можна один раз показати таку ось картинку і все стає зрозумілим без пояснень.

Я нагадаю, що проект «Стіна» офіційно не завершений і кошти на його будівництво продовжують виділятися з держбюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар