середа, 13 липня 2016 р.

Вчора завершився дводенний візит прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Україну.


Підсумком цього історичного візиту стало підписання угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Що це принесе Україні? По-перше, це зняття тарифних обмежень. Протягом семи років після того, як угода набуде чинності, між Україною і Канадою зникнуть 99% всіх торгових бар'єрів. Українці отримають доступ до системи державних закупівель Канади, канадські - в Україні. Українські та канадські товари отримають пріоритет в торговельній системі обох країн, Україна значно розширить свій ринок збуту, отримає прозорі умови для торгівлі. Поряд з розширенням економічних вигод, Україні належить реформувати власну нормативно-правову базу, що дозволить виводити свої товари на канадський ринок в повному обсязі. Крім того, участь в договорі передбачає ефективну боротьбу з корупцією і створення нових робочих місць. На думку аналітиків, підписання цього договору дасть поштовх для розвитку економік обох країн.

Треба пам'ятати про те, що в Канаді проживає найбільша українська діаспора: етнічні українці входять до складу канадського уряду, українці Канади з моменту виникнення незалежної України підтримують економічний, політичний і соціальний розвиток нашої держави. Особливо яскраво ця підтримка проявилася протягом останніх двох років: крім гуманітарної допомоги, Канада надає нам підтримку на міжнародній арені, в Україні працюють канадські військові інструктори, волонтери постійно займаються доставкою вантажів для постраждалих від військових дій на Донбасі, в Канаді лікуються українські воїни.

Крім того, за підсумками останнього саміту НАТО, саме Канада стане однією з тих країн, які поставлять в Україну летальне озброєння. Це більше всяких слів демонструє, який вплив має українська діаспора в Канаді. Все це дає можливість сподіватися на ефективну співпрацю між Україною і Канадою.

Хочу сказати пару слів про самого канадського прем'єра: Джастін Трюдо - один найпопулярніших політиків сучасності. Молодий і харизматичний канадський лідер щиро закоханий в Україну, що дає нам безсумнівні преференції. Свій візит він почав з покладання вінків до Могили невідомого солдата та біля меморіалу в Бабиному Яру. На церемонії покладання разом з ним перебував і його старший син. Джастін Трюдо добре відомий своєю прихильністю до загальносвітових цінностей, досить ліберальними поглядами і повагою до традицій різних культур. На думку Трюдо, прем'єра багатонаціональної Канади, необхідно добре знати і поважати історію держави, частиною якої ти є. Я повністю поділяю цю точку зору: без минулого, яким би воно не було, немає майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар