четвер, 28 липня 2016 р.

Сьогодні хочу трохи розповісти про ізраїльський флот. Маленький Ізраїль має виходи до трьох морів.


А на морі паркан не поставиш і розділову стіну не зведеш. Тому з води країну захищають сторожові катери, корвети, ракетні катери, підводні човни.

ВМС Ізраїлю - найбільш нечисленний вид військ, розташовуються вони на базах в Ейлаті, Ашдоді і Хайфі. Незабаром на озброєння ізраїльських ВМС надійдуть сучасні сторожові катери «Супер-Двора Mk3» - в перекладі «бджола». Це катер, який відмінно маневрує на високих швидкостях, озброєний кулеметами, гранатометами, глибинними бомбами і торпедами. У разі загострення ситуації в регіоні, катери доукомплектовуються важким озброєнням. У членів екіпажу, крім особистої зброї є піропатрони проти плавців і аквалангістів.

Катери розробляються і виготовляються тут же, в Ізраїлі. А знаєте, де частково будуть будуватися ці кораблі? В пустелі. Чому ні, якщо тут вміють вирощувати осетрових і експортують ікру, круглий рік вирощують фрукти та овочі, раціонально використовують кожен метр такої цінної землі.

Крім того, на озброєння ізраїльської армії в наступному році надійдуть 4 безпілотних катера третього покоління Protector. Цей робот - теж місцева розробка компаній Oregon Iron Works і концерну «Рафаель». Цікаво, що державний концерн «Рафаель» постійно проводить конкурси серед студентів технічних вузів, залучаючи їх до роботи. Працювати в «Рафаелі» можна вже з другого курсу, при чому військовий концерн сплатить навчання студентів, яких приймає на роботу.

В Україні - два моря, велика кількість річок, величезна кількість фахівців в суднобудуванні і високих технологіях. Український «Оборонпром» має потенціал не менше, ніж ізраїльський військовий концерн, український флот може і повинен бути таким же ефективним, як ізраїльський. Різниця між нами в тому, що в Ізраїлі, на відміну від України, злагоджено працюють державні структури, система освіти та оборонна промисловість, забезпечуючи фахівцями і системами захисту та себе, і інших. Зараз в Одесі проходять масштабні міжнародні навчання - «Сі Бриз 2016», в них беруть участь чотири тисячі військових з 16 країн і 25 військових кораблів. Дивлячись на такий розмах, розумієш, що у нашої країни - величезний потенціал і головне правильно реалізувати його.

Немає коментарів:

Дописати коментар