пʼятниця, 8 липня 2016 р.

Ізраїльтяни не тільки люблять свою історію, але і поважають її.



Сама держава Ізраїль існує сьогодні тільки тому, що євреї змогли зберегти протягом тисячоліть свою автентичну культуру і традиції.

В Ізраїлі дуже дбайливо ставляться до всього, що розповідає про історію становлення єврейської держави. Шість років тому ізраїльський Кнесет прийняв закон, згідно з яким в будівлі, де засідав перший парламент молодого Ізраїлю, буде створено музей.

Будівля, треба сказати, особливо нічим не примітна: триповерховий особняк на вулиці Короля Георга в Єрусалимі, який належав родині Фруміних. У ньому з 1950 по 1966 рік розміщувалися 120 депутатів разом з помічниками і клерками. Але саме тут працювали батьки-засновники Ізраїлю на чолі з Давидом Бен-Гуріоном, Менахем Бегін, Голда Меїр, Моше Даян... Якби стіни могли говорити, то розповіли б безліч унікальних історій про становлення молодої держави і історичні рішення, які приймалися в стінах цієї споруди. Зараз в будинку колишнього Кнесету йде підготовка до відкриття музею.

А поки будинок переобладнують, для майбутніх відвідувачів зняли відеоролик за участю нинішнього глави чинного парламенту: екскурсію веде особисто Юлій Едельштейн.

Немає коментарів:

Дописати коментар