пʼятниця, 29 липня 2016 р.

В середу, 27 липня, в Почесному консульстві Держави Ізраїль у Львові відбувся концерт Єврейської пісні, який презентували глядачам виконавці з Італії.


Дякую всім, хто допоміг організувати цей захід та глядачам, які відвідали концерт. Було дуже приємно бачити повну залу гостей!

В концерті брали участь молоді люди з міста Івреа, які завітали до України в рамках Всесвітнього дня молоді в Кракові. Вони виконали цілий ряд пісень на тексти з Старого Заповіту італійською мовою та на івриті. Молоді люди, які виконували пісні – католики, вони не професійні артисти, а «народні» виконавці, які шукають спільне між християнством та юдаїзмом.

Було абсолютно зрозумілим, що виконавці не просто співають, а по-справжньому люблять музику. Особливо приємно те, що таким чином молодь вивчає єврейську традицію та культуру, віднаходить зв'язок християнства та єврейства. Як на мене, то саме такий концерт є дуже органічним у Львові, де споконвіку поряд жили євреї та християни. Саме таке народне виконання дуже добре демонструє давню традицію єврейської пісні.

Пропоную вам переглянути відео з концерту.

Немає коментарів:

Дописати коментар