понеділок, 4 липня 2016 р.

За останні 2 тижні в Ізраїлі відбулася нова серія терактів: на півдні країни відбувся ракетний обстріл будівлі дитячого садочку, біля Хеврона була обстріляна машина - загинув батько 10 дітей, дві його дочки і дружина тяжко поранені, скоєно напад на військовослужбовця МАГАВ; в Нетанії біля ринку важко поранили чоловіка і жінку, раніше терорист убив ножем 13-річну дівчинку, що спала в своєму будинку...


Божевільні вбивці продовжують проливати кров невинних людей.

Я неодноразово розповідав, що в Ізраїлі досить жорсткі правила безпеки. Але неможливо простежити за кожним, неможливо перевірити і обшукати всіх. Однак, на відміну від України, в Ізраїлі не чекають міжнародної реакції або підтримки, не чекають, коли їм дозволять захищати себе або проголосують за прийняття санкцій проти агресора. Ізраїль звик захищатися власними силами, тому у відповідь на ці вбивства Ізраїль пообіцяв посилити антитерористичні заходи.

Жителів села, звідки вийшли всі шість злочинців, які вчинили теракти, позбавлять дозволів на роботу, весь хевронський округ буде заблокований, а це близько 700 тисяч чоловік. Східну частину Єрусалима і Маале-Адумім - місто, розташоване за «зеленою межею» - забудують сотнями нових будинків. Буде масовано посилена військова присутність, укріплені населені пункти. Відтепер тіла терористів не будуть видавати родичам, їх будуть ховати на спеціальному цвинтарі.

Жорстоко? Чи не демократично? Так, саме так. Ізраїльські лідери чудово розуміють, що такі дії викличуть хвилю критики з боку інших держав. Адже на думку багатьох «лібералів» не можна відповідати злом на зло і обмежувати чиїсь права. «Син за батька не відповідає?». Але якщо з одного поселення виходять шість терористів-убивць, то це складно назвати збігом. Закликати до совісті та логіки, погрожувати пальчиком і говорити з ними про демократію і права людини, поки вони, посміхаючись, продовжать різати дітей?

Демократія, людинолюбство, толерантність - це добре і допустимо до тих пір, поки не призводить до людських смертей або захоплення територій і створення власних «республік».

У терористів немає цінностей, немає логіки і совісті, вони хочуть одного - вбивати. Вбивати якомога частіше і більше. У чому була винна 13-річна дівчинка або батько 10 дітей? Можна довго і патетично хапатися за голову і міркувати, як це погано, але це абсолютно не вирішує проблеми. Думаю, що якщо кожен, хто взяв в руки ніж з метою вбивства або повісив на себе «пояс шахіда» знатиме, що у відповідь і його сім'ю покарають, кількість смертників може істотно зменшитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар