понеділок, 13 червня 2016 р.

Сьогодні на виставці озброєння в Парижі Ізраїль представить широкому загалу свій новий винахід - систему IronVision, яка дозволяє команді танка фактично бачити крізь броню.


Система IronVision покликана вирішити одну з основних проблем, з якою стикаються екіпажі танків і бронетранспортерів - обмежене поле зору. До сьогоднішнього дня єдиним рішенням було відкрити люк, щоб подивитися назовні, відповідно - підставити себе під вогонь.

Ізраїльські вчені розробили пристрій, який виглядає як каска і дає можливість дивитися крізь танк: система складається з шолома і камер, розташованих на корпусі машини. Інформація з камер виводиться на нашоломний дисплей командира, причому зображення зміщується в залежності від кута нахилу або повороту голови командира. Також візор може приймати і бачити картинку з безпілотника. На дисплеї «свої» позначені синім кольором, а «чужі» - червоним. Як досягається такий ефект - компанія-розробник не розповідає, але безсумнівно, що цей пристрій здатний врятувати безліч життів, причому як серед військових, так і серед цивільного населення.

Також серед розробок ізраїльських інженерів - радар, який засікає рухомі об'єкти глибоко в зелених насадженнях. Він не просто помітить рух, але і повідомить, хто рухається в заростях - бойовики, мирні жителі або, скажімо, стадо кабанів. Система SuperVisIR дозволяє виводити на екран панорамне зображення місцевості. Фактично - це спостережний пункт, де одна точка спостереження замінює десять. Ця система також здатна аналізувати характер руху, а ще може наводити ціль на артилерію або авіацію.

Ізраїль вважається світовим лідером з кібер-безпеки, тактичного застосування цифрових технологій, виробництві безпілотників. Вкотре повторю, що все це стало можливим тільки завдяки комплексній державній підтримці, тому сьогодні Ізраїль може похвалитися такими унікальними розробками. Сподіваюся, що і Україна зможе похвалитися новим тактичним озброєнням, замість чергового корупційного скандалу в системі державних закупівель.

Немає коментарів:

Дописати коментар