пʼятниця, 10 червня 2016 р.

Сьогодні на арені «Стад де Франс» стартує Євро-2016! Починається велике свято футболу.


Здається, що тільки зовсім нещодавно закінчився Євро-2012 в Україні, а між іншим пройшло цілих 4 роки. За звання найкращої в Європі протягом місяця змагатимуться 24 команди. Українська збірна вже прибула до Франції і готується до першого поєдинку.

Уже сьогодні на турнір приїхали десятки тисяч уболівальників з різних країн, тому чемпіонат стане не тільки святом, а й іспитом для французької поліції: всього півроку тому кривавий теракт у Франції забрав життя 130 осіб.

Сьогодні в країні зберігається режим надзвичайного стану, тому, якщо ви маєте намір відвідати матчі, будьте готові до жорстких перевірок. Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов повідомив, що забезпечувати охорону учасників і глядачів будуть майже 90 тисяч поліцейських, солдатів і співробітників приватних охоронних агентств. МВС Франції навіть розробило спеціальний мобільний додаток, який буде оперативно повідомляти про можливу терористичну загрозу. У всіх місцях скупчення людей правоохоронці Франції встановили системи моніторингу, здатні відстежувати нестандартні ситуації.

Що стосується головної арени чемпіонату, то на «Стад де Франс» чергуватиме понад 1 тисяча поліцейських і майже 1,5 тисячі охоронців. Щоб потрапити на стадіон або в будь-яку фан-зону, необхідно буде пройти рамку металошукача та огляд особистих речей. Всі місця проведення матчів стануть безпілотними зонами.

Я впевнений, що це необхідні заходи: безпека людей завжди повинна бути на першому місці. Хочу закликати українців та ізраїльтян, які збираються відвідати Євро-2016, проявити підвищену пильність, особливо в громадських місцях. Ви повинні пам'ятати, що будь-яке місце скупчення людей, громадський транспорт, торгові центри - це місця підвищеної небезпеки. Тому, як тільки вам нехай на секунду здасться підозрілою поведінка когось із перехожих - відразу ж звертайтеся в поліцію або до охорони. Завжди носіть при собі документи.

У разі, якщо ви потрапили в надзвичайну ситуацію, звертайтеся до Посольства України у Франції за телефоном: +33 (0) 143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: + 38-044-238-16-57.

Нагадаю, що чемпіонат в Україні 4 роки тому пройшов без жодного серйозного випадку. Маю велику надію, що французи також зуміють гарантувати безпеку всім учасникам чемпіонату.

Наша збірна зіграє свій перший матч з діючими чемпіонами світу - збірною Німеччини - вже 12 червня (16 червня українці зіграють з Північною Ірландією, а 21-го - з поляками). Я бажаю українським футболістам яскравої гри і блискучих перемог! Ми вболіваємо за вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар