середа, 8 червня 2016 р.

Вчора відбувся мій черговий візит до Ізраїлю в складі групи з міжпарламентських зв'язків Верховної Ради України з Ізраїлем.

Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, Народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль Георгій Логвинський, міністр оборони Держави Ізраїль Авігдор Ліберман.

Зліва направо: Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, спікер Кнесету Юлій Едельштейн.

Зліва направо: Надзвичайний і Повноважний посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко, Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков.

Зліва направо: Надзвичайний і Повноважний посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко, Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков, міністр алії і абсорбції Держави Ізраїль Софа Ландвер, Народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з державою Ізраїль Георгій Логвинський.

Зліва направо: заступник голови Кнесету, співголова депутатської групи Кнесету з міжпарламентських зв'язків з Україною Талі Плосков, Народний депутат України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль Георгій Логвинський, Надзвичайний і Повноважний посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко , Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков.

Вважаю цей візит одним з найвдаліших і продуктивних у розвитку україно-ізраїльських відносин.

Головною подією вчорашнього дня стала новина про підписання угоди між урядами України та Ізраїлю про надання робочих місць українським будівельникам. 20 тисяч будівельників зможуть протягом року на загальних з ізраїльтянами умовах - з відповідним соціальним забезпеченням і медичною страховкою - жити, вчитися і працювати в Ізраїлі. Важливий факт: їх середня зарплата складе близько 2,5 тисяч доларів.

Обирати працівників для Ізраїлю буде спільна група українських та ізраїльських експертів на базі Державної служби зайнятості. Для того щоб подати заявку на вакансію, необхідно звернутися в будь-який обласний центр зайнятості, заповнити документи, надати медичну довідку і скласти відповідний іспит. Після цього можна сміливо вирушати на роботу в Ізраїль. На першому етапі Ізраїль надав вакансії за чотирма спеціальностями - це фахівці, які працюють з будівельними конструкціями і будівельними металами, а також плиточники і штукатури.

Також вчора відбулася маса зустрічей. Зокрема, наша група дружби, міністри, дипломати відвідали парламент Ізраїлю: зустрічалися з депутатами, відвідали пленарне засідання Кнесету. Першою нас приймала глава парламентської групи Ізраїль - Україна Талі Плосков. Пані Плосков не раз бувала в Україні, чудово знає і розуміє перспективи співпраці між нашими країнами і докладає чимало зусиль для їхньої реалізації.

Пізніше зустрічалися зі спікером Кнесету Юлієм Едельштейном, з яким ми не просто добре знайомі, а й давно дружимо. По праву можу назвати пана Едельштейна великим другом України. «Ми визнаємо цілісність України і не визнаємо ніяких утворень, що виникли на її території», - саме так озвучив спікер Кнесету позицію Ізраїлю по відношенню до України.

Зустріч з новим міністром оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом також була цікавою та продуктивною. За словами пана міністра, українці та ізраїльтяни знаходяться в дуже схожій ситуації, тому так добре розуміють один одного. Я впевнений, що з приходом на пост міністра оборони пана Лібермана відносини між Україною та Ізраїлем вийдуть на новий рівень. Про це свідчить те, з якою готовністю міністр відреагував на повідомлення про ізраїльські безпілотники на території окупованого Донбасу. Пан Ліберман пообіцяв нашій делегації особисто розібратися в ситуації і дати грунтовну відповідь.

Також наша група провела зустріч з Софою Ландвер - міністром алії і абсорбції, яка є частим гостем в Україні та не з чуток знає про ситуацію в нашій державі. Ми обговорили програми інтеграції репатріантів, поговорили про те, як вирішується проблема безробіття і багато іншого.

Немає коментарів:

Дописати коментар