середа, 22 червня 2016 р.

75 років тому війська фашистської Німеччини вторглися на територію СРСР.


Цей віроломний напад вважається початком Великої Вітчизняної війни та днем, коли в Україну прийшла Друга світова.

Але насправді для українців ця війна розпочалася іще 1 вересня 1939 року. Із самого початку українці опинилися в епіцентрі цієї страшної війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Чи можна було попередити цю страшну трагедію? Мабуть ні, бо два тирани рано чи пізно повинні були розпочати боротьбу за панування над світом. Жертвами їхньої боротьби стали більш ніж 27 мільйонів українців, євреїв, росіян, поляків, французів, англійців, та інших народів.

Ще і досі ми відчуваємо наслідки тієї війни, і до сьогодні можна почути взаємні звинувачення. Історики до сих пір віднаходять нові факти і подробиці страшних злочинів проти всього людства.

Найстрашніше, що людство здається не робить ніяких висновків із таких уроків: одного разу Україна вже пережила наслідки того, як егоцентризм та жага влади двох тиранів забрали мільйони життів. Тоді українці понесли людські втрати більші, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. В цей день ми згадуємо тих, хто загинув в тій війні: але їхня жертва буде марною, якщо ми втратимо найголовніше – пам’ять про них. Неможливо забути злочини проти українців, проти євреїв, яких знищив фашистський режим. Наші нащадки мають знати і усвідомлювати, якою ціною їм дісталося їхнє життя. Але і до сьогодні знаходяться ті, хто намагається маніпулювати історією.

У світі все циклічно, і наразі історія повторюється: сьогодні, як і тоді, людство не бажає помічати очевидні факти. Але третю таку війну цей світ вже не переживе. Давайте ж навчимося шанувати власну історію! Я би дуже хотів, щоб кожен з нас навчився врешті робити самостійні висновки, спираючись на історичні факти, а не піддавався б пропаганді.

Вічна пам’ять загиблим!

Немає коментарів:

Дописати коментар