середа, 29 червня 2016 р.

Я знаю Стамбул за духмяною кавою, старовинним базаром, Айа-Софією, привітними та життєрадісними людьми.







Сьогодні Стамбул в траурі: вночі в місті відбувся кривавий теракт, жертвами якого за попередніми оцінками стали 50 людей, більше 150 постраждали. Серед загиблих – українка Лариса Цепакова, 1960 року народження.

Висловлюю глибокі співчуття рідним пані Лариси, родинам та друзям загиблих та всьому турецькому народу! Це страшна трагедія, яку не можливо простити.

Впевнений, що зараз полетить каміння з обох боків: всі будуть звинувачувати одне одного, згадувати хто коли кому співчував або ні, хто кому що обіцяв. Але я закликаю зараз просто підтримати турків у їхньому горі. Найголовніше – не боятися, не схилити голову, не стати жертвою.

Ізраїль, нажаль, добре знайомий із тероризмом. З початку останньої терористичної хвилі, що накрила Ізраїль з осені 2015 року, в країні відбулося майже 300 терактів, в яких загинуло майже 40 людей: їх різали, збивали машинами, розстрілювали або підривали. Щодня ізраїльтяни перебувають в зоні терористичної загрози. Тому армія, поліція, всі спецслужби та і самі громадяни щохвилини готові давати відповідь нападникам. І це необхідна умова власної безпеки, а не примха. Важливо усвідомити, що тероризм - це не те, що «десь там далеко», це реальна загроза, і потрібно не боятися, а бути напоготові, чітко знати, як поводитися у випадку небезпеки. Це допоможе зберегти життя.

Іще раз висловлюю щирі співчуття жителям Туреччини.

Якщо вам необхідно дізнатися більш детальну інформацію про теракт в Стамбулі, гарячі лінії Генерального консульства України в Стамбулі: +905306125577 та МЗС України:+380442381777, +380442381657

Немає коментарів:

Дописати коментар