вівторок, 21 червня 2016 р.

Те, який «добрий друг і надійний партнер» Росія, багато держав відчули на власній шкурі.


Ось тепер дізнався і Ізраїль. На початку червня ізраїльський лідер Біньямін Нетаньяху з офіційним візитом відвідав Росію. Всього за півтора місяці до цього він побував в РФ з робочою поїздкою.

Весь цей час в Ізраїлі говорили про потепління в російсько-ізраїльських відносинах, що особливо важливо для Ізраїлю на міжнародній арені і в ООН зокрема. У разі розвитку двостороннього співробітництва, Ізраїль заручився б підтримкою Росії в радбезі ООН, а Росія добре позлила б США - в принципі, всі залишилися б задоволеними.

Отже, за підсумком візиту підписуються важливі угоди в сфері торговельно-економічної взаємодії, культурно-гуманітарних зв'язків, Росія погоджується виплачувати пенсії своїм колишнім громадянам, які тепер проживають в Ізраїлі, Нетаньяху заявляє, що відчуває себе в Москві, як вдома - цілковита гармонія.

Але! Не минає і двох тижнів з дня закінчення візиту ізраїльського лідера до РФ, як російський МЗС заявляє, що і не думав підтримувати Ізраїль в ООН. Мовляв, «мухи окремо, котлети тим більше». І нікого вже не хвилюють підписані декларації і угоди. Передумали в Росії і все тут. Був би Ізраїль не такий сильний, може і зелені чоловічки з'явилися б на Голанах.

А поки Росія на найвищому дипломатичному рівні черговий раз доводить, що її офіційні заяви нічого не означають.

Немає коментарів:

Дописати коментар