четвер, 9 червня 2016 р.

Вчора в результаті кривавого теракту в центрі Тель-Авіва було вбито 4 людини, ще 5 осіб отримали поранення


У торгівельному центрі «Сарона» двоє терористів відкрили стрілянину і просто розстріляли натовп людей, які в цей вечір вийшли за покупками або вирішили провести час з сім'єю... Я приношу свої глибокі співчуття родичам та сім’ям безневинно вбитих. Вічна пам'ять.

Серед загиблих - 41-річний Ідо Бен-Арі, колишній спецназівець елітних військ Ізраїлю, його дружина отримала поранення. Вони прийшли в торгівельний центр з двома дітьми, щоб повечеряти. Крім Бен-Арі загинули 39-річна Ілана Наві, 32-річна Міла Мішаева, а також 58-річний Міхаель Фейг. Всіх цих людей просто принесли в жертву. Пам'ятайте, зовсім недавно я писав про конфлікт ідеологій? Так ось це він і є: приходять двоє озброєних вбивць в торгівельний центр і стріляють в натовп.

Я не хочу зараз говорити про те, що відбувається в Ізраїлі - це зрозуміло і так. Але я з готовністю розповім, як же реагують на це вбивство в Газі: а там пройшли урочистості з нагоди вбивства чотирьох мирних жителів. На вулицях роздавали солодощі. В Іудеї і Самарії араби виходили на вулиці, співали радісні пісні і запускали феєрверки. Ці люди влаштували свято в приводу вбивства. ХАМАС пообіцяв продовжити серію терактів на честь Рамадану.

В цей же час найкращі ізраїльські лікарі боролися за життя поранених в «Сароні», а також рятували від смерті одного з терористів, який годиною раніше розстрілював людей.

Знаєте, що буде далі? А далі Ізраїль, як демократична держава, яка дотримується прав будь-якої людини і міжнародних стандартів, буде судити і засудить вбивцю. Він відправиться в цілком комфортну ізраїльську в'язницю, де зможе, якщо захоче, здобути освіту з ізраїльським дипломом. А країни, які підтримують таких ось вбивць, виділять його сім'ї пристойну суму готівкою, можливо, перевезуть їх в більш спокійне місце для життя. Для арабів Гази або Самарії він буде героєм, що пролив кров «за праве діло». Можливо, пізніше його навіть обміняють на когось з ізраїльських солдатів, якщо виникне необхідність.

Чи не знаходите якихось аналогій? Насильство і тероризм завжди діють однаково цинічними методами: «звільняють» мирних жителів Донбасу або Сирії, розстрілюючи людей на їхній же землі. Маска тероризму - однакова у всьому світі. Це жорстоке насильство під виглядом порятунку людства.

На сьогоднішній день демократія - це найкраща форма правління, яка тільки існує. Але я глибоко впевнений, що і добро повинно бути з кулаками. Поки демократичні держави ведуть мирні переговори, засуджують, докоряють і перебувають в стані «глибокої стурбованості», гинуть мирні громадяни. Ті самі, які зі зброєю захищають демократію і державу. Так буде до тих пір, поки добро буде настільки ж безхребетним і безпорадним.

Немає коментарів:

Дописати коментар