пʼятниця, 24 червня 2016 р.

Дорогі українці, вітаю вас з Днем Конституції!


Рівно 20 років тому Верховна Рада затвердила свій Основний закон, яким впевнено та чітко проголосила Україну суверенною, незалежною, правовою країною, головним завданням якої є захист прав та свобод кожного громадянина.

«Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави», - саме ці слова визначають демократичний шлях розвитку сучасної України.

Сьогодні українські мужні воїни ціною власного життя захищають непорушність цих слів. Кожного дня українці доводять усьому світу, що ніхто не має права заважати нам жити на своїй рідній землі, ніхто не має права заважати нам піднімати свій прапор, йти власним шляхом!

Слова Конституції України не просто викарбувані в серцях українців: свої витоки вони беруть від видатних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Михайла Грушевського. Іще в 1710 році гетьман Пилип Орлик створив збірку законів, що проголошували незалежність держави та стали прообразом сучасної Конституції України.

Важливо розуміти, що навіть найдемократичніша Конституція сама по собі не здатна змінити життя на краще. Тільки ми самі, власними силами можемо побудувати таке життя, яке забезпечить нам виконання всіх норм Основного закону. Саме коли в нашому суспільстві ствердяться та реалізуються як найвища цінність життя, здоров’я, честь та гідність, недоторканність та безпека кожної людини, тоді Україна стане справді європейською демократичною державою. Вірю, що українці досягнуть поставленої мети!

Я бажаю всім наснаги, миру та щастя! Зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар