середа, 15 червня 2016 р.

Два роки Україна намагається пояснити всьому світу, що ж відбувається на Донбасі.


Ми намагаємося розповісти, що таке цей самий «русский мир», який вирішив врятувати частину України (бажано велику) від страшних бандерівців (жидобандерівців?). Протягом двох років, змінюються форми подачі цієї інформації і риторика, але не змінюється предмет обговорення.

Ну що ж, тепер представники цього самого світу приїхали у відпустку на чемпіонат з футболу: зустрічай, Європо! Менше ніж за тиждень, цей самий руський мір навчав життю англійців, французів та інших «неуків». Поки на стадіоні російська збірна у всій красі і за всіма встановленими правилами бореться за вихід з групи, навколофутбольний чемпіонат набирає обертів. При цьому російська преса третій день кричить про те, як гноблять «мирних російських уболівальників», які самі опинилися мало не жертвами. Вчора ці «жертви» забили на смерть англійця. Чекаємо, коли ж російська преса напише про те, що це був необхідний захід, тому що він підтримував не ту команду і це ображало честь всіх футбольних уболівальників.

Десятки українських політиків і дипломатів намагаються донести до старої ситої Європи, що мало бути «просто стурбованими» або «глибоко стурбованими», треба озброюватися, захищатися і ставити на місце руськомірцев. Вся європейська преса із жахом перераховує «подвиги» російських фанатів і дивується дикості та дурості цих осіб. Панове, так це вони просто приїхали до вас «відпочити» і подивитися футбол, але при цьому самими лише кулаками і стільцями рознесли центр Марселя. В Україну вони приїжджають з таким же захопленням і запалом, але не з кулаками, а з автоматами, танками, ГРАДами...

Сьогодні європейські політики жваво дискутують на тему пом'якшення санкцій проти Росії, а пересічний європеєць сприймає Україну як щось, пов'язане з Chernobуl, Maydan, СССРом, Кличко, Джамалою, корупцією і місцем, де з БУКа можуть пальнути по літаку. Взагалі будь-яка війна сприймається вкрай абстрактно, коли вона не зачіпає твоє життя і твою країну. І цілком можливо, що українцям потрібно буде подякувати російським фанатам за прозріння європейської громадськості.

Немає коментарів:

Дописати коментар