понеділок, 6 червня 2016 р.

Доброго дня, друзі!


Сьогодні хочу розповісти про інновацію, яку запроваджує наша Укрпошта на базі ізраїльських технологій. Минулого тижня підприємство презентувало новий вид послуг - доставку посилок за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Експериментальний запуск першого поштового дрона відбувся 1 червня в місті Буча Київської області: безпілотник здійснив доставку посилки за автоматично заданою адресою. Сам літальний апарат для цього проекту надала ізраїльська компанія Flytrex, що спеціалізується на виробництві сучасних дронів.

Літає такий «листоноша» зі швидкістю до 70 км \ год. Укрпошта планує доставляти невеликі вантажі вагою до кілограма на площі до 80 квадратних кілометрів. Для того, щоб в майбутньому скористатися цією послугою, потрібно буде просто завантажити на мобільний спеціальний додаток, вказати місце і час, в якому ви хочете забрати посилку і чекати диво-листоношу. Мультикоптер зависне над зазначеним місцем на висоті 16 метрів і спустить посилку на безпечному кабелі.

Сьогодні дрони стають частиною повсякденного життя: вони легкі, мобільні і прості у використанні, їм не страшне бездоріжжя, вони екологічно чисті. Їх використовують у багатьох сферах, починаючи від служб оперативного реагування та армії, до дитячих іграшок. Не так давно для збору інформації, мультикоптер взяла на озброєння ізраїльська армія: безпілотники будуть використовуватися підрозділами поліції замість вертольотів або разом з ними.

Літальні апарати прекрасно зарекомендували себе і в мирному житті: вони використовуються для боротьби з браконьєрами, для збору інформації під час масових заворушень, а також під час навчань рятувальних служб. В наші дні технології розвиваються семимильними кроками і норми суспільства споживання міцно вкоренилися в житті будь-якої людини. Добре це чи погано - питання риторичне, але так є. Сьогодні можна повноцінно жити, не виходячи за межі офісу або будинку: онлайн можна замовити їжу, одяг, доставку будь-якого товару.

Зараз багато хто скаже, що в країні, де йде війна, доцільно використовувати дрони тільки на фронті. Але мирне життя не зупиняється, і це прекрасно. Україна повинна переймати новітні технології, вчитися використовувати їх в повсякденному житті, українці повинні «звикнути» до високих світових стандартів, щоб просто розуміти, за що вони борються і до чого прагнуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар