вівторок, 24 травня 2016 р.

Вчора, за підтримки Почесного консульства Держави Ізраїль в Західному регіоні України, у Львові стартував VIII Міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest 2016»: протягом двох тижнів львів’яни та гості міста матимуть змогу долучитися до єврейської культури та традиційних видів мистецтва.


Цьогорічний фестиваль пройде під дуже символічним гаслом : «760 років унікальних історій Львова: Єврейська музика повертається».

Львів – унікальне місто, в якому протягом сторіч мирно співіснували представники різних культур та різних національностей. Це місто завжди було толерантним до всіх. Завдяки цьому сьогоднішній Львів – це місто, що увібрало в себе багатий симбіоз традицій народів, що поживають в ньому. Історія євреїв займає особливе місце в житті Львова, вони є нероздільними. Це не просто іще одна сторінка, це справжнє обличчя сучасного міста, яке виникло завдяки тісним відносинам євреїв, українців, поляків та всіх, хто населяє Львів.

Цьогоріч вшанувати древнє місто приїдуть музиканти, актори, художники, співаки та колективи з України, Ізраїлю, Польщі, США, Німеччини. Кожен з них розповідатиме свою історію, подібну до тих, завдяки яким творилося місто Львів. Програма фестивалю різноманітна, і включає в себе цікаві виставки та театральні вистави, майстер-класи з єврейських та сучасних ізраїльських танців, камерні, бардівські та вуличні концерти просто неба. Дізнатися про історію єврейського кварталу міста Львова можна буде на медіа-екскурсіях з професійними гідами українською та англійською мовами. Клезмерська музика – це традиційна музика східноєвропейських євреїв. Це танцювальна музика, музика радості, щастя, під яку святкували єврейські, українські, циганські, молдавські та румунські весілля.

Фестиваль триватиме до 5 червня. В останній день фестивалю на глядачів чекає грандіозне свято просто неба на площі Ринок: з 14-00 до 22-00 клезмер-бенди різних країн світу зіграють в спільному гала-концерті. Серед зірок фестивалю – всесвітньо відомі Даніель Кан, Алан Берн, Крістіан Девід та Френк Лондон, лауреат премії Греммі. Більш детально з програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням

Я запрошую усіх, хто бажає долучитися до традицій єврейської музики, протягом 23 травня - 5 червня, завітати на «LvivKlezFest-2016»! Ласкаво просимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар