вівторок, 17 травня 2016 р.

Останній тиждень ознаменувався великою кількістю різних заходів, і я практично не коментував події, що відбуваються в Україні.


 А поговорити є про що.

Я дуже часто пишу про Ізраїль - його досягнення, успіхи і технології, щоб на його прикладі показати можливі шляхи розвитку для України. Але це не означає, що Україна не має чим похвалитися. Поки державні мужі зайняті своєю звичною справою - призначеннями, портфелями і посадами - прості українці своєю працею продовжують відстоювати честь країни, досягаючи нових висот.

У моєму дайджесті подій останнього тижня такі «номінанти».

1. Номер ОДИН - звичайно ж, Джамала і її перемога на Євробаченні. Я від душі вітаю всіх з блискучою перемогою української співачки і дякую Ізраїлю за 12 балів у фіналі конкурсу! Якщо Україна поки не може потрапити в Європу, то в наступному році Європі доведеться приїхати в Україну. Браво, Джамало!

2. Якщо хтось не в курсі, то в Україні розробили і виробляють найбільший в світі вантажний літак «Мрія». На рахунку літака - 240 світових рекордів. Минулого тижня цей гігант здійснив унікальний авіарейс до Австралії. Подивитися на посадку колоса прийшли кілька десятків тисяч чоловік.

3. Наші знамениті чемпіони - Олег Верняєв та Ігор Радівілов, завоювали золото і срібло на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики. Українцям не було рівних в п'яти з шести фіналів.

4. Українська команда з синхронного плавання стала кращою, завоювавши золоті медалі на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Лондоні. На тих же змаганнях Юлія Прокопчук виборола золото в стрибках з 10-метрової вишки, а потім ще одне - в синхронних стрибках разом з Максимом Борговим.

5. Юлія Білякова, якій всього дев'ять років, завоювала золото на Кубку світу з карате. Вона обійшла 500 спортсменів з 13 країн.

6. Фехтувальниця Ольга Харлан перемогла чинну олімпійську чемпіонку на етапі Кубку світу.

7. Українська збірна з конкуру (це змагання з подолання перешкод на конях) стала лідером Кубку націй, перемігши збірні 11 країн. Тепер чекаємо виступу збірної на Олімпійських іграх в Ріо.

8. Якщо ви ще не чули, то українські кулібіни збираються запустити марсохід: українська команда бере участь в голосуванні за кращий проект від NASA. Апарат буде працювати на паливі з сухого льоду. Зараз українська розробка вийшла в фінал, де змагається іще з двома проектами. До речі, проголосувати за українців можна за посиланням: https://2016.spaceappschallenge.org/awards/peoples-choice

9. Цього тижня порадували і сучасні види танців: українець Олег Кузнєцов став найкращим на міжнародному турнірі з брейкдансу, розгромивши суперника всуху - 3: 0. Днем пізніше українська команда перемогла на міжнародному турнірі Battle Europa 2016, обійшовши 30 команд з усього світу.

Зараз нам як ніколи потрібні перемоги, тому я дякую всім артистам, спортсменам, інженерам і всім, хто своєю працею доводить, що немає нічого неможливого. Українці, нам є чим пишатися, і не вірте тим, хто каже, що «все пропало». Я вірю, що все тільки в наших з вами руках: кожен з вас може стати чемпіоном у своїй справі, домогтися будь-яких висот. Головне - вірити в себе, в свої сили.

Немає коментарів:

Дописати коментар