пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Сьогодні Україна святкує День Європи.


У День Європи ми відзначаємо день спільних цінностей, спільної історії України як європейської держави. Україна є частиною великої європейської сім'ї з часів античності, наші історія, культура та традиції нерозривно пов'язані. Сьогодні Україна знову стала на шлях євроінтеграції і голосно заявляє про це світові.

Ми живемо в унікальний час, коли на наших з вами очах твориться історія, змінюється вектор розвитку цілих поколінь, одна епоха змінює іншу. Нажаль, для України ці зміни не стали легкими: українці, як і багато разів у своїй історії, повинні власною кров'ю відстоювати право на життя у вільному та демократичному суспільстві. Але ми зробили свій вибір і тепер маємо намір самостійно вирішувати свою долю.

День Європи має особливе значення для українців. Дві революції, що відбулися в країні за останні роки, чітко показали, що європейський вибір розвитку остаточний і усвідомлений для України. Українці - сильна, мудра і красива нація. Ми здатні не тільки збагатити Європу своїми талантами, працьовитістю, унікальною історією та культурою. Сьогодні українці, як і багато століть назад, оберігають східні рубежі Європи, щоб зберегти єдиний європейський дім.

В створення сьогоднішньої Європи свій внесок зробили наші великі реформатори - князі Володимир і Ярослав, гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа і Пилип Орлик. Вони заклали основи майбутньої демократичної Європи, відкритої для всіх без винятку європейських націй. День Європи - це нагадування про цю загальну історію України та Європи. Сьогодні українці - європейська нація, яка має однакові цінності з іншими народами Європи, а держава Україна прагне в ЄС. Безсумнівно, нас очікує ще тривалий шлях і багато роботи, але я вірю, що ми впораємося!

Я вітаю українців зі святом і бажаю миру і добра!

Немає коментарів:

Дописати коментар