пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Доброго дня друзі!




Усього кілька тижнів тому разом з послом Ізраїлю Еліавом Білоцерковські я відвідав Івано-Франківську та Чернівецьку області. Особливим пунктом робочого візиту, який активно обговорювався на зустрічах з керівництвом обох областей, був розвиток туризму в Західному регіоні України. Сьогодні ця ініціатива має реальне продовження: спільно з посольством Ізраїлю ми організували промо-тур для представників туристичних компаній та ЗМІ Ізраїлю Західною Україною. З 15 по 18 травня група ізраїльтян відвідала Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку області, де вони ознайомилися з популярними туристичними маршрутами, культурою регіону і змогли обговорити перспективи двостороннього співробітництва з керівництвом регіонів. Гості з Ізраїлю побували в кращих готелях і лікувальних комплексах, познайомилися з провідними туроператорами Західної України.

Історично склалося так, що саме Західна Україна є дуже перспективним регіоном для розвитку туризму між нашими країнами: на цих землях століттями проживали євреї, тому тут до сих пір добре збереглися єврейські традиції і культура. Десятки тисяч сімей з цього регіону мають родичів в Ізраїлі, постійно підтримують з ними відносини і, звичайно ж, з радістю мали б можливість регулярно з ними зустрічатися. Крім того, Чернівці, Львів, Франківськ є перлинами української культури, архітектури і мистецтва. Як розповіли ізраїльські гості, вони були приємно здивовані красою цих місць, відкритістю та доброзичливістю жителів Західної України і вважають, що цей напрямок буде дуже цікавим для мандрівників з Ізраїлю. Окремим туристичним напрямком можуть стати українські Карпати, які до цих пір не втратили первозданної краси і є центром курортного відпочинку в регіоні.

Наприклад, зараз в Ізраїлі 40-градусна спека, тоді як в Західній Україні + 12С, квітнуть дерева і прохолодно. Крім того, новий український Кабмін обіцяє відремонтувати дороги на основних туристичних і торгівельних шляхах регіону, що дозволить поліпшити сполучення між областями.

Я як Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України, зі свого боку докладаю всіх зусиль, щоб популяризувати імідж України. Я сподіваюся, що ця ініціатива допоможе налагодити плідну співпрацю між з ізраїльськими партнерами, тому що перспективи таких проектів очевидні як для українців, так і для ізраїльтян.

Немає коментарів:

Дописати коментар