вівторок, 10 травня 2016 р.

Пані та панове!


15 травня 2016 під патронатом Почесного консульства Держави Ізраїль відбудеться День єврейської культури.

Я запрошую киян і гостей столиці познайомитися з традиціями сучасного Ізраїлю!

У програмі заходу: зустріч з Аллою Гербер, президентом фонду «Голокост», виставка Альберта Фельдмана і арт-перфоманс «Діти за мир у всьому світі». Хочу сказати кілька слів про людей, яких ви зможете побачити.

Алла Гербер - легендарна особистість: президент фонду «Голокост», письменниця, кінокритик, журналіст з 50-тирічним стажем, лауреат премії Федерації єврейських громад і Людина року, член Спілки письменників, а також Спілки журналістів і кінематографістів, один з лідерів антифашистського руху.

Алла Гербер народилася в Москві в 1932 році. Вона в повній мірі відчула на собі дію радянської тоталітарної машини: її батько був репресований, цензура не раз забороняла їй говорити, вона не з чуток знайома з поняттям «п'ята графа». З 1992 року пані Гербер бере активну участь в діяльності Фонду «Голокост».

Що краще - цензура чи вседозволеність, що таке свобода преси і в чому суть професії журналіста - на ці питання спробує відповісти Алла Гербер з висоти свого досвіду. На зустрічі також можна буде познайомитися з її книгою «Колись і зараз».

Альберт Фельдман - український психолог, лікар, художник і публіцист. На початку військових дій на Донбасі він створив реабілітаційний центр ізотерапії для воїнів АТО, який вже два роки допомагає їм відновлювати здоров'я. На зустрічі можна буде познайомитися з унікальною художньою виставкою Альберта Фельдмана «Єврейські образи».

Проект «Діти за мир у всьому світі» - це послання від дітей України дітям інших держав з побажаннями миру і добра. Під час перфомансу діти створять карту Ізраїлю за допомогою паперових голубів. На захід запрошені дипломати і політики, депутати ВР, представники єврейських громадських організацій та фондів, журналісти з провідних мас медіа України та Ізраїлю.

День єврейської культури відбудеться 15 травня з 15.00 до 18 00 за адресою: м Київ, вул. Урицького 1а, ресторан «Оазис» (ТЦ «Ультрамарин» 3й, поверх).

Немає коментарів:

Дописати коментар