середу, 3 травня 2017 р.

Друзі!






Друзі! Останнім часом існує негативна тенденція – як тільки в Ізраїлі свято, ЮНЕСКО береться до розгляду антиізраїльських резолюцій. Минулого разу таку прийняли під час свята Суккот, цього ж разу – на День незалежності Ізраїлю.

Під завісу цього святкового дня в агентстві ООН з освіти, науки та культури вирішили проголосувати документ, який заперечує суверенітет Ізраїлю над Східним Єрусалимом та сектором Гази. В ЮНЕСКО вирішили, що можуть заперечити право єврейського народу на Єрусалим – центральний символ нації, його головну святиню. Звичайно, цю резолюцію не можна назвати інакше, ніж абсурдною.

Але я хочу відзначити і добру сторону медалі. Україна проголосувала «проти» цієї маячні та вкотре підтвердила, що є другом Ізраїлю на міжнародній арені. За що я дякую представникам країни у ЮНЕСКО. Крім України, «проти» антиізраїльської резолюції проголосували: Німеччина, США, Італія, Великобританія, Голландія, Литва, Греція, Парагвай і Того. 23 країни утрималися, ще 22 – проголосували «за», серед них і Росія.


В Ізраїлі засудили політику міжнародної організації, її постійні нападки і антиізраїльську позицію. Створювати нові конфлікти у світі, де їхнє засилля і так лякає – це не те, чим має займатися ЮНЕСКО.

Немає коментарів:

Дописати коментар