понеділок, 15 травня 2017 р.

Друзі!



Сьогодні розпочався офіційний візит прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Ізраїлю. У його рамках очільник українського уряду візьме участь у більш як двох десятках різних заходів, зокрема, йдеться про зустрічі із президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, спікером Кнесету Йоелем Едельштейном та інші.

Під час зустрічі з Реувеном Рівліном, яка нещодавно закінчилася, Володимир Гройсман підняв одну з найважливіших тем – визнання Ізраїлем Голодомору геноцидом українського народу. Він підкреслив, що цей крок має надзвичайно важливе значення для українського суспільства та двосторонніх відносин. Я впевнений, що прохання українського прем’єра буде почуте, бо для розгляду та прийняття цього рішення вже було докладено безліч зусиль, про що я розповідав вам раніше.

Також Реувен Рівлін запевнив українського прем’єра, що Ізраїль підтримує суверенітет України та територіальну цілісність держави. Разом із Володимиром Гройсманом вони говорили про протистояння російській агресії та Мінські домовленості.

Під час зустрічі із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу було підписано низку двосторонніх документів а також Меморандум про співробітництво в галузі охорони здоров’я, який допоможе Україні перейняти досвід Ізраїлю як однієї з провідних країн у цій сфері.

Між зустрічами прем’єр-міністр України разом із дружиною відвідали Меморіальний комплекс «Яд Вашем» в Єрусалимі. А ще Володимир Гройсман посадив оливкове дерево у «Гаю націй» як символ миру для наших країн та народів, бо саме українці та ізраїльтяни розуміють ціну мирного неба над головою як ніхто інший.

Я багато разів наголошував на тому, що Україна та Ізраїль – це країни-друзі. І що стосунки між нашими державами стають дедалі більш міцними та плідними. Візит Володимира Гройсмана та заяви, які виголошують з цього приводу, ще раз підтверджують це. Я впевнений, співпраця між нашими країнами відсьогодні буде розвиватися ще швидше.

Немає коментарів:

Дописати коментар