суботу, 27 травня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Вітаю усіх з Днем Києва!

Традиційно це свято відзначають в останню неділю травня, але цього року для того, щоб кияни та гості міста гарно відсвяткували цей день, виділили цілих чотири дні. Цьогорічне гасло відповідне: «Чотири дні танців, музики та квітів». Цими вихідними у столиці України пройде близько 30 різних заходів, приурочених до свята – починаючи від культурних і закінчуючи спортивними, аби кожен міг обрати собі святкування до смаку.

Київ – одне з найстаріших, найзеленіших та найкрасивіших міст Європи. Найглибша станція метрополітену в Європі – «Арсенальна». Одна з найкрасивіших – «Золоті ворота». Місце в світовому топі завоювала і Національна бібліотека України імені Вернадського. Вона входить до 20-ки найбільших державних бібліотек світу і нараховує близько 15 мільйонів книг.

Київ сповнений дивовижних пам’яток. Найвідвідуваніший музей у Києві - Національний історико-культурний заповідник «Києво-Печерська Лавра», тут буває близько мільйона туристів на рік. Найвищий пам'ятник Києва - це монумент-скульптура «Батьківщина-мати». Її висота 102 м і вона входить до п'ятірки найвищих скульптур світу. Крім цього у Києві є пам’ятник, який не зустрінеш ніде у світі - пам'ятник сміттєвозу. Його встановили у 2004 році по вул. Газопровідній, 2, на знак подяки працівникам санітарної очистки України.

Київ – місто, де кожен знайде щось своє. Зараз найкращий момент, аби висловити свої почуття до міста. Прогуляйтеся Києвом, наспівуючи вічне «Як тебе не любити..» і посміхніться. Зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар