четвер, 18 травня 2017 р.

Друзі!



Друзі! Сьогодні в Україні відзначають День вишиванки!

Це свято недарма припадає на будній день, а не на вихідній, аби усі українці могли вдягти її як органічний атрибут повсякденного життя. Сьогодні я прогулювався Києвом та бачив, яка сила-силенна людей ходить вулицями у вишиванках: у справах, на роботу, на прогулянку із дітьми. Це безмежно красиво. Коли люди вбираються у свій національний одяг – це означає, що вони поважають та пам’ятають свою культуру. В такі моменти відчуваєш справжнє відродження України.

У 2006 році ініціативні студенти-патріоти факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. У 2014 році свято вийшло за межі свідомого українства і зараз День вишиванки святкують не лише в Україні, а й по всьому світу.

Цього дня я бажаю вам цінувати власну історію, традиції та коріння, плекати та турбуватися про них. Частіше носіть вишиванки, бо це не просто одяг-витвір мистецтва, а й сильний оберіг. А ще – долучайтеся до усіх заходів, які об’єднують українців та ще раз підтверджують, що це – могутня нація.

Вітаю вас всіх з Днем вишиванки! Діліться своїми фотографіями у вишиванках в коментарях під цим дописом!

Немає коментарів:

Дописати коментар