середа, 31 серпня 2016 р.

Вітаю усіх учнів та їхніх батьків із Днем знань!


Сьогодні маленькі і великі школярі, учні гімназій, ліцеїв, училищ, студенти та аспіранти, а також їхні викладачі розпочинають новий навчальний рік.

Цього дня деякі продовжать навчання, а багато хто вперше переступить поріг школи. Саме на їхню долю випало випробувати на собі нову систему навчання, запроваджену українським урядом. Було чимало критики на адресу нових принципів оцінювання в молодшій школі, але очевидним є той факт, що процес реформування школи зсунувся з мертвої точки.

В Ізраїлі, як і в Україні, тисячі школярів також вперше сядуть за парти 1 вересня. Тут також ідуть до школи в шестирічному віці та навчаються 12 років. В початковій ізраїльській школі вивчають іврит, математику, історію, географію, природознавство, англійську мову, музику, малювання, займаються ритмікою та фізкультурою. Майже все як у нас, за виключенням того, що програма побудована таким чином, що весь матеріал проходиться в класі, дітям майже не задають домашніх завдань. Акцент робиться не на заучуванні інформації, а на тому, щоб навчити дитину з перших днів в школі самостійно мислити, аналізувати та співставляти факти. Саме ці навички знадобляться школяреві і в дорослому самостійному житті.

Хочу побажати усім першачкам України та Ізраїлю знайти в школі нових друзів, досягти успіхів та здолати найвищі вершини! Я щиро бажаю учням наснаги у навчанні, а їхнім вчителям терпіння та успіхів в освоєнні нової системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар