четвер, 18 серпня 2016 р.

Технічний прогрес невблаганний, гаджети і девайси стали невід'ємною частиною життя будь-якої сучасної людини.


Буквально за якихось кілька десятків років комп'ютери перетворилися з гігантських важких, прив'язаних до розетки ящиків в тонкі і легкі мобільні пристрої. Нано-боти і мікророботи, окуляри для сліпих і машина з автопілотом, літаючий ракетний «ранець», кросівки на батарейках і електронні домашні тварини із штучним інтелектом - те, що раніше було сюжетом для голлівудських фільмів і письменників-фантастів, стає повсякденною реальністю.

Недалеко той час, коли гаджети будуть вбудовуватися безпосередньо в людину і перші «ластівки» таких розробок вже є.

Група дослідників з Массачусетського технологічного інституту (MIT) і підрозділу Microsoft Research розробилa технологію створення нового покоління флеш-татуювань, які за сумісництвом є інноваційними інтерфейсами. Технологія називається DuoSkin. Виглядає це татуювання як модний металевий візерунок, який дозволяє перетворити частину вашої шкіри на подобу клавіатури. Також диво-візерунок зможе виконувати роль дисплея, який буде змінювати кольори в залежності від температури тіла і обмінюватися даними з іншими гаджетами, включаючи здійснення безконтактних платежів.

Одна з основних переваг розробки - низька вартість виготовлення. З огляду на швидкість поширення новинок в сучасному світі, впевнений, що пройде дуже небагато часу і таке «татуювання-гаджет» прикрасить безліч рук по всьому світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар