понеділок, 22 серпня 2016 р.

Я досить часто пишу про різні досягнення Армії Оборони Ізраїлю.


Основне досягнення ЦАХАЛа, на мій погляд, - це відношення до солдата. В ізраїльській армії життя кожного солдата - найбільша цінність, для збереження і порятунку якої додаються всі сили і засоби. Ізраїльські вчені постійно працюють над технічними новинками, які допоможуть зберегти життя солдатам.

Найближчим часом піхота ЦАХАЛ отримає чергову новинку – невеликий за розмірами бойовий радіокерований робот, який здатний переносити вибухівку.

Розробила новинку ізраїльська компанія Roboteam, засновниками якої є два вихідця зі спецпідрозділу ЦАХАЛ, які на власному досвіді знають, що таке бойові дії.

Робот пересувається на колесах і має двогодинний заряд акумулятора. Робот може підніматися по сходах, фотографувати вдень і вночі і здатний навіть «почути» противника, так як оснащений п'ятьма камерами і мікрофоном. Їде цей електронний сапер зі швидкістю 3,5 км/год і здатний нести до 10 кг вибухівки. Спеціальні «руки» дозволяють роботові піднімати і носити предмети.

Такий ось робот-сапер зможе істотно зменшити небезпеку для життя солдатів, так як оперативне розгортання тепер може здійснювати робот, наприклад, показуючи солдатам, що їх чекає за поворотом. Коштує така «іграшка» недешево, кілька десятків тисяч доларів за одиницю, але коли на кону стоїть порятунок життя солдатів - для Ізраїлю немає поняття «занадто дорого». Думаю, що українським політикам не завадить перейняти у ізраїльтян ці якості і краще піклуватися про українських солдатів.

Немає коментарів:

Дописати коментар