понеділок, 29 серпня 2016 р.

В неділю, 28 серпня, український спецназ рятував працівників посольства Держави Ізраїль від терористів: бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа», Нацполіції «Корд» та підрозділу сил спецоперацій ЗСУ успішно знешкодили терористів та звільнили заручників.


В результаті операції ніхто не постраждав.

Такий трилер в будівлі посольства Держави Ізраїлю відбувався в рамках антитерористичних навчань українських спецслужб, які СБУ проводило за погодженням з ізраїльською стороною. Кияни могли бачити реальну картинку антитерористичної операції прямо в центрі столиці. Гадаю, багатьох здивували вибухи, дим та військові машини біля ізраїльського посольства.

Подібні навчання СБУ проводить не вперше: щорічно співробітники дипломатичного представництва Ізраїлю погоджуються брати участь в антитерористичних навчаннях, бо добре розуміють важливість таких заходів. Як я неодноразово розповідав, в Ізраїлі реагуванню в разі терористичної атаки навчають, починаючи з дитячого садочка. Всі громадяни Ізраїлю добре знають як себе поводити в надзвичайній ситуації, тому операція українського спецназу не стала чимось дивним для співробітників посольства. За їхніми словами та оцінками спеціалістів, українські солдати на відмінно впоралися із поставленим завданням.

В наш час Україна щодня стикається з терористичною загрозою. І зараз я не маю на увазі військовий конфлікт на Сході, який скромно називають АТО замість війни: щоденно співробітники спецслужб стикаються зі справжніми чи фейковими загрозами. Дуже сподіваюся, що невдовзі українські спецслужби зможуть хоча б частково досягти рівня Ізраїлю, де довіра до захисників стовідсоткова, а рівень захисту – один з найвищих в світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар