четвер, 25 серпня 2016 р.

Незважаючи на те, що літо добігає кінця, в Ізраїлі, завдяки жаркому клімату і теплому морю, туристичний сезон триватиме ще кілька місяців.


Осінь в Ізраїлі - найпопулярніший час для паломницьких турів. З 2010 року між Україною та Ізраїлем встановлено безвізовий режим, проте періодично українці мають проблему з в'їздом на територію Ізраїлю, а Інтернет рясніє історіями про скрупульозність митників в аеропорту «Бен-Гуріон» і відправлених назад туристів.

Такі жорсткі заходи мають цілком зрозумілі причини. Перша причина: Ізраїль – країна, що знаходиться у стані війни, і до безпеки там ставляться вкрай серйозно, тому жартувати на митниці або якось перешкоджати виконанню прикордонниками своїх обов'язків вкрай не рекомендую. Відпустка може закінчитися, ще не почавшись.

Друга причина - це нелегальні іммігранти, які під виглядом туристів намагаються проникнути в країну і влаштуватися на роботу. З цими «товаришами» також йде активна боротьба, тому якщо ви заздалегідь не підготуєте необхідні документи, що підтверджують ваші наміри, є шанс також не потрапити в країну.

Ось кілька порад для тих, хто зібрався на відпочинок до Ізраїлю:

1) У вас обов'язково повинні бути документи з зазначенням, де ви будете проживати.

2) Необхідно мати з собою достатню суму грошей з розрахунку мінімум 70 доларів США в день на кожного члена сім'ї - готівкою або на банківській картці.

3) Ви і всі ваші члени сім'ї (крім маленьких дітей, зрозуміло) повинні чітко знати програму перебування в країні - в яке місто їдете, в який готель, які замовлені екскурсії, скільки де пробудете днів і т.д. Чим більше конкретики, тим краще.

4) Зворотний квиток із закритою датою.

5) Якщо ви їдете до рідних або друзів - краще якщо вам відправлять запрошення на всіх, хто їде. Це документ в довільній формі, але в ньому повинні бути вказані адреса, телефон та ПІБ особи, що запрошує, а ще краще - додана сканкопія посвідчення його особистості.

6) У випадку медичного туризму у вас на руках має бути запрошення від лікарні, можливість показати листування з клінікою, документ про оплату лікування.

7) Особлива увага надається людям працездатного віку, які в'їжджають до Ізраїлю поодинці - це важливо пам'ятати, так як вони найбільше ризикують потрапити під підозру в нелегальному гастарбайтерстві.

8) При спілкуванні з представниками митної служби поводитися чемно, спокійно, терпляче відповідати на питання, ні в якому разі не намагатися кричати або грубіянити.

Якщо раптом вам відмовили у в'їзді - у вас є якийсь час, перш ніж вас відправлять назад. За цей час ви або ваші друзі і родичі можете звернутися до послуг адвоката для запобігання висилки і прийняття позитивного рішення про в'їзд в країну.

Якщо дотримуватися цих досить простих і властивих будь-якій митниці вимог - ви без всяких перешкод зможете в'їхати на територію Ізраїлю. Скажу більше – пізнавши гостинність цієї чудової країни, ви ще не раз захочете в неї повернутися.

Немає коментарів:

Дописати коментар