четвер, 11 серпня 2016 р.

Російська преса на чолі з російським президентом заявила, що українська диверсійно-розвідувальна група проникла на територію Криму, де знищила двох співробітників ФСБ і планувала зірвати курортний сезон...


Упевнений, що дуже скоро знайдуться свідки, які підтвердять «правдивість» цих тверджень, з'явиться маса «доказів»і, можливо, навіть якась міжнародна організація охоче прокоментує ситуацію або дасть грошей для «поліпшення гуманітарної ситуації в регіоні».

На сьогоднішній день більша частина діяльності міжнародних організацій відірвана від реальності: вони готові коментувати або засуджувати різні ситуації, але й гадки не мають, на що витрачаються їхні мільйони. Яскравим прикладом подібної діяльності є нещодавні події в Ізраїлі.

Минулого тижня стало відомо, що один з польових командирів ХАМАСу близько шести років тому став директором філії американської гуманітарної організації World Vision в секторі Гази. Протягом шести років він використовував «гуманітарну допомогу» від ООН на військові проекти ХАМАСу - перш за все, на будівництво диверсійних тунелів, якими бойовики проникали на територію Ізраїлю і здійснювали вбивства. З осені 2014 року до березня 2016 року біля 1,409 мільярда доларів (тобто, в середньому, близько 100 млн доларів на місяць) були переведені ООН «для надання допомоги у відновленні сектора». Практично всі ці гроші були витрачені на військові цілі: в основному, на побудову тунелів.

Ось так гроші, які повинні були піти на харчування, одяг і освіту мирних жителів, використовувалися для розвитку міжнародного тероризму. Рівень безробіття в секторі Гази складає від 40% до 60%, тисячі сімей потребують найпростіших і необхідних речей. Але для терористів куди більш «корисно» будувати диверсійні тунелі, ніж годувати власних співгромадян. А для міжнародних і громадських організацій простіше поставити галочку в рядку «допомогли», ніж проконтролювати, куди реально витрачені зібрані кошти.

Звичайно, не можна звинувачувати міжнародні гуманітарні організації або їхніх донорів в спробі допомогти міжнародному тероризму - вони переслідують тільки благі цілі. Але до тих пір, поки для міжнародної громадськості на першому місці стоятимуть вигадані проблеми, штучні інфоприводи та бажання пропіаритися, а не реальна ситуація в регіоні, тероризм процвітатиме.

Немає коментарів:

Дописати коментар