четвер, 4 серпня 2016 р.

Сьогодні Україна вперше відзначає День національної поліції.


Хочу привітати правоохоронців з професійним святом!

Президент Петро Порошенко сказав, що нова поліція є символом незворотних змін в державі. Я повністю згоден з ним.

За останнік рік довіра населення до правоохоронців – як це не парадоксально після подій на Майдані – з повністю негативного значення виросла до 46%. Це означає, що майже половина населення довіряє поліцейським, а значить, може почуватися захищеною в такий складний час. На цей час поліція функціонує вже в 32 містах України.

Іще з початку створення нової правоохоронної структури було цілком зрозуміло, що реформа не йтиме спокійно. Спочатку конкурс на 1 місце в лавах Нацполіції складав в середньому 18 людей, в залежності від області. І самі новобранці, і населення – всі очікували швидких і радикальних змін після створення поліції. Але було цілком зрозуміло, що ми ще побачимо і наклеп, і розчарування від дій поліцейських, і не всі правоохоронці відповідатимуть сподіванням про чесного та відважного поліцейського. Все це протягом останнього року ми і бачили.

Реформи ніколи не бувають легкими, а тим більше реформа структури, яка була і, почасти, залишається символом корупції та продажності. Пройде ще багато часу, перш ніж довіра до поліції стане повною. Але перший крок вже зроблено і перші результати вже очевидні.

Немає коментарів:

Дописати коментар