четвер, 25 серпня 2016 р.

Завтра, 27 серпня Львівска філармонія запрошує мешканців та гостей міста відвідати міжнародний музичний проект«In Memoriam - об’єднані музикою».


«In Memoriam» є частиною масштабної культурно дипломатичної ініціативи, спрямованої на об’єднання суспільства, поширення ідеї миру та толерантності шляхом діалогу культур. У програмі концерту – дві всеукраїнські прем’єри: твори Ернеста Блоха «Модальна сюїта» для флейти та оркестру і «In Memoriam»

Цей міжнародний музичний проект збере на одній сцені унікальний склад музикантів: першу флейту Франції Філіппа Пєрло, всесвітньо відому піаністку Марію Прінц (Болгарія, Австрія), знаного альтиста та диригента у цій програмі Олександра Земцова (Німеччина, Швейцарія) і Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів».

Метою міжнародного музичного проекту «In Memoriam - об’єднані музикою» є вшанування пам’яті загиблих євреїв під час Другої світової війни; проведення освітньо-виховної діяльності з висвітлення полікультурності та багатоетнічності Львова. Творці проекту намагаються музичним діалогом привернути увагу громадськості, як української, так і міжнародної, до поширення ідеї миру та толерантності, покращення взаєморозуміння між різними етносами та різними віковими групами громади Львова та ознайомити з класичними симфонічними творами європейських композиторів єврейського походження.

У 2016 р. Україна відзначає 75-ті роковини трагедії Бабиного Яру, вшановуючи пам'ять невинних жертв. Бабин Яр у Києві, Дробицький Яр на Харківщині, тюрма на Лонцького у Львові, «Долина смерті» Янівського концтабору на Львівщині – це лише кілька місць кривавого терору проти людства. Не забути ці кроваві сторінки власної історії та подолати міжнаціональні конфлікти, а тим більше будь-які прояви геноциду - завдання сучасності.

Гостинний та багатонаціональний Львів запрошує мешканців міста та гостей культурної столиці приєднатись до унікального проекту толерантності народів та культур.

27 серпня Львівська філармонія. Початок концерту – о 18:00.

Немає коментарів:

Дописати коментар