понеділок, 8 серпня 2016 р.

В Україні війна йде останні два роки, в Ізраїлі - майже 70 років.


При цьому в Ізраїль їхати ніхто не боїться: туристи, паломники, вчені, фахівці різних видів не бояться, а навпаки, прагнуть їхати на роботу і відпочинок в Ізраїль.

Крім того, велика кількість представників місцевого населення також говорять, що відчувають себе захищеними і не боятися вийти на вулицю навіть вночі. Згідно з дослідженнями, близько 81% жителів Ізраїлю старше 20 років вважають, що абсолютно спокійно можуть вийти без супроводу на нічну прогулянку в своєму районі. Ця цифра трохи менше в великих містах, але також дуже висока - від 71% в Єрусалимі до 79,5% в Рішон ле-Ціоні. Це зовсім не означає, що в Ізраїлі побороли злочинність: навпаки, за останній рік країною котиться хвиля тероризму, коли окремі злочинці нападають на людей. Але ці цифри яскраво демонструють рівень довіри громадян до правоохоронних структур, а також показують ефективність роботи правоохоронців.

У той же час за інформацією Global Peace Index, Україна опинилася на 156 місці серед 162 країн за рівнем безпеки і миролюбства. Рейтинг охоплює 23 показника і вимірює глобальний рівень безпеки в суспільстві, рівень мілітаризації, внутрішніх і зовнішніх конфліктів. За рівнем безпеки Україна знаходиться між Суданом і Центральноафриканською Республікою, при цьому за останній рік ми скотилися на 6 позицій.

Я неодноразово розповідав про те, як в Ізраїлі дбають про безпеку громадян в умовах перманентної війни. Сьогодні ізраїльтяни охороняють Олімпійські ігри, тому що ізраїльські фахівці вважаються одними з кращих в світі. За словами ізраїльського прем'єр-міністра, завдяки їхній роботі, в світі запобігли десяткам терактів, ізраїльські спецслужби надають оперативну інформацію колегам по всьому світу. Чи можна ігнорувати такий досвід і міць Україні, де ситуація з безпекою, на жаль, поки тільки погіршується?

Немає коментарів:

Дописати коментар