пʼятниця, 5 серпня 2016 р.

Сьогодні в Ріо відбудеться відкриття XXXI Олімпійських ігор.


На змаганнях в цьому році розіграють 306 комплектів медалей серед учасників з 207 країн світу - це рекордна кількість за всю історію.

Якщо інші команди тільки готуються до змагань, то Ізраїль вже здобув перемогу ще до офіційного старту: в цьому році безпеку всіх учасників Олімпіади буде забезпечувати ізраїльська компанія ISDS. Можна сказати, що перше «золото» ізраїльтяни вже виграли, тому що пройшли справжню смугу перешкод і здобули перемогу серед інших найсильніших команд з безпеки.

ISDS - зовсім невелика компанія, до її штату входить всього 15 осіб, але вони змогли випередити найкращі і найбільші охоронні компанії світу і отримали бюджет в 2,2 мільярда доларів. Протягом трьох років ISDS демонструвала свої можливості, щоб виграти тендер в Ріо. А перед цим ізраїльтяни встигли попрацювати там же, в Бразилії на Чемпіонаті світу з футболу в 2014, на Олімпіадах в Барселоні в 1992 році, в Сіднеї в 2000 році, в Афінах в 2004 році і в Пекіні в 2008 році.

Для забезпечення безпеки учасників і гостей Олімпіади, компанія ISDS залучила понад 30 субпідрядників - теж ізраїльтян. І звичайно ж, в Ріо буде використовуватися найсучасніше ізраїльське обладнання. Уже зараз місто з повітря патрулюють ізраїльські безпілотники, на вулицях камери перевіряють потенційно небезпечних осіб. Те ж саме буде на всіх стадіонах, майданчиках і басейнах, на всіх трасах і маршрутах, на пляжах і в Олімпійському селищі. Крім того, ізраїльтяни будуть стежити за ситуацією в аеропортах, на вокзалах, в портах, на вулицях міст, в готелях і місцях масового скупчення людей. Коротше кажучи, безпека по-ізраїльськи.

Ще до початку ігор ізраїльські фахівці провели курс навчання і тренувань для 10 000 бразильських поліцейських: вони розповідали бразильським колегам, як треба поводитися ситуації підвищеної небезпеки, як забезпечувати безпеку в умовах масового скупчення людей. Вони привезли до Бразилії унікальну програму, яка шукає в натовпі людей з дивною поведінкою. Ізраїльтяни привезли багато різного устаткування і програм безпеки, але розповідати про нього в повній мірі, звичайно ж, не стануть.

Цікаво те, що в Бразилії не люблять Ізраїль. Я б навіть сказав, інтенсивно не люблять. Я не кажу про простих громадян - тут у кожного свої преференції - мова йде про політичну та інтелектуальну еліту. Так вже склалося історично. Навіть за останні кілька років між країнами спалахували міжнародні скандали. Але при цьому захищати країну від реальних загроз бразильці покликали кращих - ізраїльтян, прекрасно розуміючи, що в питаннях безпеки немає місця компромісам або образам.

Я бажаю українським та ізраїльським спортсменам яскравих перемог на Олімпійських іграх: вони сміливо можуть думати тільки про спорт - безпеку їм гарантують ізраїльтяни.

Немає коментарів:

Дописати коментар