пʼятниця, 18 березня 2016 р.

Сьогодні хочу розповісти вам про унікальну людину, яка знайома уже багатьом українцям.



Цві Арієлі - ізраїльський солдат, який створив загони самооборони Києва, Маріуполя, а тепер на волонтерських засадах займається навчанням одного з найбільш елітних підрозділів Національної гвардії України.

Свого часу Цві Арієлі проходив службу в піхотній бригаді «Голані» ЦАХАЛу, а також служив у спецназі військової розвідки, пізніше був контрактником в антитерористичному підрозділі Мівцар. Тепер же під керівництвом Цві в Києві працюють загони єврейської самооборони, які охороняють, перш за все, єврейські культурні об'єкти, а також реагують на можливі загрози для людей.

З початком активних військових дії на Сході України, реформуванням армійських підрозділів, створенням нових воєнізованих структур виникла гостра необхідність в досвідчених солдатах, які змогли б поділитися бойовим досвідом. Цві Арієлі - один з них. Зараз він веде курс навчання для українських елітних військ, ділитися своїми напрацюваннями та допомагає створювати сучасну боєздатну армію. За його словами, змінювати треба дуже багато. Як досвідчений солдат, він відразу бачить всі недоліки і проблеми української армії: «міняти треба менталітет, відновлювати особистість солдата». Однією з головних проблем сучасної української армії Цві вважає відсутність ефективних керівників: «командир, який сидить в кабінеті, ніколи не зможе зрозуміти солдата, його потреби».

Робота Цві спрямована також на підняття іміджу українського солдата. В ізраїльському суспільстві бути військовослужбовцем престижно, призовники проходять жорсткий відбір і конкуренція за місця в елітних підрозділах висока - 10-15 чоловік на місце. Але ефект від такої високопрофесійної армії теж очевидний. Крім того, служба в елітних підрозділах автоматично дає преференції при влаштуванні на роботу, на навчання, соціальне забезпечення і т.д.

Разом з Цві працює ще кілька інструкторів-волонтерів з інших армій світу. «На війні всі засоби підходять» - так сьогодні розвивається і існує українська армія. Ну що ж, досвід ізраїльських спецназівців - нехай і в такий нетрадиційній формі - як і раніше залишається унікальним. Я бажаю успіхів Цві в його роботі з виховання нового покоління українських солдатів!

Немає коментарів:

Дописати коментар