понеділок, 28 березня 2016 р.

Ізраїль допоможе розвивати сільське господарство України


Кілька днів тому відбувся візит міністра аграрної політики України Олексія Павленка до Держави Ізраїль. Результатом цього візиту стали домовленості між ізраїльською і українською сторонами про двостороннє співробітництво в сфері сільського господарства.

Україна готова переймати ізраїльський досвід в аграрному секторі. Олексій Павленко від імені міністерства запросив до співпраці ізраїльських фахівців в галузі технологій та інновацій сільськогосподарського центру «Волкані», які зможуть допомогти розвитку АП сектору України. Ізраїльські вчені зможуть поділитися напрацьованим досвідом з українськими колегами. Як заявив міністр, в подальшому планується впровадження спільного інноваційного проекту в аграрній сфері. Що стосується інвестиційних проектів, то зараз іде активна співпраця України з агентством МАШАВ: планується, що за сім років близько 35 тисяч українських фермерів зможуть отримати досвід в застосуванні сучасних технологій, пов'язаних з сільським господарством.

Як я вже говорив раніше, питання двостороннього співробітництва, в тому числі в сфері сільського господарства, є предметом активного обговорення в рамках роботи українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

Крім того, тепер в Ізраїль буде поставлятися охолоджена яловичина та птиця українського виробництва. Зараз відбувається процес сертифікації української продукції, після чого м'ясо надійде на ізраїльський ринок.

Також Олексій Павленко черговий раз підтвердив інформацію про введення зони вільної торгівлі між нашими країнами вже в поточному році: за його словами, деталі почнуть обговорюватися вже цього літа.

Ну що ж, процес іде: малими кроками, але обидві наші країни розуміють перспективи взаємовигідної співпраці. Я зі свого боку можу тільки сприяти цьому процесу, і в подальшому буду всіма силами підтримувати розвиток двосторонніх відносин між Україною та Ізраїлем.

Немає коментарів:

Дописати коментар