четвер, 3 березня 2016 р.

«Чарівна паличка» захищатиме Ізраїль від ракетних ударів.


1 березня Армія оборони Ізраїлю розпочала перший етап експлуатації найдосконалішої в світі системи протиракетної оборони «Шарвіт ксамім», що перекладається як «Чарівна паличка» або «Праща Давида» в англійському варіанті.

Разом з «Залізним куполом», який вже давно та успішно захищає жителів Ізраїлю, вона буде працювати на перехоплення балістичних ракет малої дальності, некерованих ракет великого калібру разом з дозвуковими крилатими ракетами на дистанціях від 40 до 300 кілометрів. Система ПРО «Чарівна паличка» була створена фахівцями ізраїльського концерну «Рафаель». Вона стане середньою ланкою загального комплексу ізраїльської протиракетної оборони.

Протягом усієї своєї історії Ізраїль піддається щоденним терористичним атакам, тому змушений захищатися. Складно собі уявити, що було б, якби не існувало такого протиракетного захисту. По невеликій території Ізраїлю кожного місяця випускається від декількох десятків, до декількох сотень (в періоди загострення) ракет. Масштаб можливих втрат в результаті таких атак важко уявити. Звичайно, робота ПРО як «Чарівна паличка» обходиться недешево ізраїльському бюджету, але, погодьтеся, варта того.

Немає коментарів:

Дописати коментар