четвер, 17 березня 2016 р.

Доброго дня!


Сьогодні у мене відбулася зустріч зі студентами-міжнародниками та викладачами Київського інституту міжнародних відносин. Цій зустрічі передувало спілкування з директором інституту Копійкою Валерієм Володимировичем. З паном Валерієм обговорили можливості для співпраці між інститутом та Почесним консульством.

Під час проведення відкритої лекції для студентів, я розповів про пріоритетні шляхи розвитку України в умовах війни на прикладі, який вже має Ізраїль. Як ви знаєте, протягом всього свого існування Ізраїль перебуває в стані війни, однак продовжує займати лідерські позиції в сферах сільського господарства, високих технологій, медицини та інших. Тож такий досвід, без сумніву може бути корисним і для України. Мене вразило, що молоді люди, які тільки розпочинають свій шлях, добре розуміють і щиро переймаються проблемами рідної країни. В нас відбулася досить жвава розмова, було задано багато запитань про досвід Ізраїлю, а також щодо перспектив розвитку України. Я радий, що мій досвід та робота на посаді Почесного консула стала в нагоді та, можливо, допомогла молодим людям зрозуміти нові моменти двосторонніх відносин між нашими країнами. В залі також були присутні представники військової кафедри інституту: гадаю, їм було цікаво та корисно послухати про умови для солдат в Ізраїлі та порівняти їх з українськими, зрозуміти ставлення до захисника в двох країнах.

Результатом зустрічі стали домовленості про подальшу співпрацю: Почесне консульство сприятиме налагодженню зв‘язків інституту з вузами Ізраїлю, планується курс лекцій ізраїльських спеціалістів в Україні. Крім того, в перспективі - підписання договору про подвійний диплом між вузами Ізраїлю та України. Окремо обговорили можливості для працевлаштування українських студентів у вітчизняних та ізраїльських компаніях: студенти матимуть можливість спочатку пройти практику в державних структурах України та Ізраїлю, а надалі найкращі з них отримають робоче місце. Впевнений, перспектива мати хороше місце роботи відразу після закінчення вузу стане гарним стимулом для наполегливого навчання.

Багато планів, багато роботи, але це приємна робота. Молодь в нашій країні, безумовно потребує підтримки, навчальні заклади та наукові установи і поготів! Але саме молодь складе основу нашої держави в найближчому майбутньому, тому необхідно вже сьогодні показати приклади успішного розвитку сильних держав, щоб завтра і Україна могла стати такою ж.





Немає коментарів:

Дописати коментар